Behulpzaam

Een nieuw thuisconcept voor de beste gastheren

Een nieuw thuisconcept voor de beste gastheren

Ricardo Bassetti

Ontworpen in de Braziliaanse stad São Paulo voor een pas getrouwd stel die genieten van de schoonheid van het ontvangen van gasten, het nieuwe huis is ontworpen om interieurs en exterieurs te integreren, en op zijn beurt, het openen van de ruimtes om breedte te winnen, omdat het oorspronkelijke huis te gecompartimenteerd was.

Op deze manier werden enkele lichte kamers ontworpen, waar de open keuken en de tuin worden gekroond als de echte protagonisten, die de perfecte setting zijn om vrienden te ontvangen.

Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Vanwege het geluid dat het gebied kenmerkt, kreeg het gebruik van thermische en akoestische isolatiematerialen prioriteit, waardoor een microklimaat in het hart van de stad ontstond.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Het chromatische bereik van zachte tonen reflecteert natuurlijk licht en verbetert de helderheid van de omgevingen.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Om de reiniging en het onderhoud van de vloeren op de begane grond te vergemakkelijken, zijn keramische tegels gekozen.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Interieurontwerp verkent verschillende texturen zoals staal, steen, hout en levendige stoffen die het minimalisme van architectuur tegengaan.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti

Hoewel de hervorming niet hetzelfde zou zijn geweest zonder de servicegang te hebben verwijderd, wat resulteerde in een binnenplaats met een prachtige verticale tuin, die een nieuw lichtpunt in het huis opleverde.

Ricardo Bassetti
Rondom, en om beter te genieten van het uitzicht op beide verdiepingen, werden glazen ramen geplaatst.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Na de sloop werden nieuwe blootgestelde metalen balken geïnstalleerd om de oude muren te ondersteunen, waardoor een moderne structuur met industriële kleurstoffen ontstond.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Door de ruimtes opnieuw uit te vinden, werden de slaapkamers op de bovenverdieping omgevormd tot twee suites.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Hoewel het niet nodig was om een ​​derde kamer te bouwen, werd de infrastructuur ontworpen voor het geval de eigenaren besloten om deze in de toekomst te hebben.
Ricardo Bassetti
Ondertussen fungeert deze ruimte als een terras en als een strategisch ventilatiepunt.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
De wasruimte, het toilet en de bijkeuken waren bedekt met Amerikaans eikenhout om een ​​vleugje warmte en contrast met de rest van het huis toe te voegen.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti

Project en informatie: Courtesy of Studio AG.

Huizen die je niet mag missen Het meest milieuvriendelijke huis Een nieuwe distributie voor een onverwacht gezin Een herenhuis gerenoveerd in een langzaam leven