Tips

Voor en na: een gerenoveerd appartement van 40 m2

Voor en na: een gerenoveerd appartement van 40 m2


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De eigenaar hiervan verdieping, gelegen op de bovenste verdieping van een 19e eeuws gebouw beschermd tegen Barcelona Born, brengt niet veel dagen per jaar door in Barcelona, ​​dus bij het zoeken naar een plek om te wonen, leek de 40 vierkante meter van dit huis meer dan genoeg om er een stop van te maken. Maar hoewel de grootte perfect voor hem was, maakte de staat waarin hij verkeerde hem onbewoonbaar. "In het algemeen was het behoorlijk verslechterd. Stipte hervormingen waren in het verleden doorgevoerd om belangrijke problemen als vochtigheid, privacy en gezondheid oppervlakkig te corrigeren," verklaarde uit de studie ChillidaFrancoy, die belast zijn met de renovatie van dit huis. "De eigenaar heeft ons de taak gegeven om de ruimtes te reorganiseren, gebruik te maken van natuurlijk licht en keuken, badkamer en vloeren integraal te hervormen."

Het eerste wat ze moesten doen was de grond voorbereiden. "Het huis bevindt zich op de laatste verdieping van het gebouw. Zoals in veel vergelijkbare gevallen, vormde deze plant eerder het dak, dat een vloer van onregelmatige hellingen liet zien die we moesten oplossen door een mortel-regularisatielaag aan te brengen om de noodzakelijke vlakheid te bereiken om de natuurlijke houten vloer te plaatsen, "onthullen ze. De vloer werd in tweeën gedeeld door een laadmuur. De architecten maakten gebruik van deze onvermijdelijke verdeling om twee omgevingen te creëren. In de eerste is de ingang en de slaapkamer. Om beide ruimtes privacy te geven, is een vrijgestelde scheidingswand gecreëerd die enerzijds dienst doet als meubilair in de hal en anderzijds wordt gebruikt als een hoofdeinde met nachtkastjes. De andere ruimte was gewijd aan een woonkamer met keuken. Hoewel de drie kamers dezelfde ruimte delen, slaagde het gebruik van twee verschillende vloeren, een van hout en een andere keramiek, erin om de ruimte visueel af te bakenen, en meubels met een soortgelijk ontwerp in de eetkamer en in de keuken gaven samenhang.

De overheersende kleur is wit, om helderheid te geven en de ruimtes visueel uit te breiden. In de badkamer, ook van kleine vierkante meters, werd de fout gemaakt door een 10x10 witte tegel met zwarte voegen te plaatsen die het andere afmetingen van groter formaat leek te geven. De grootste verrassing van het project werd gevonden door een van de wanden van de kamer te hakken. Voor hen werd een muur van de originele constructie gepresenteerd die de originele kleuren bewaarde en die de studie besloot in het zicht te laten, als een van de weinige ornamenten die het huis heeft.

www.chillidafrancoy.com

Reclame - Blijf lezen onder de 40m2 die zeer goed wordt gebruikt

De studio ChillidaFrancoy heeft dit appartement in de Ciutat Vella van Barcelona gerenoveerd. In de afbeelding, de entree en de slaapkamer, gescheiden door een vrijgestelde partitie.

De ingang ervoor Twee delen

De vloer wordt gedeeld door een laadmuur die de architecten gebruikten om twee ruimtes te creëren: één met de ingang en de slaapkamer en de andere (op de foto) met de woonkamer, eetkamer en keuken.

Goede verrassing

Tijdens de hervorming vonden de architecten een muur van de oorspronkelijke constructie die de kleuren bewaarde en besloten deze in het zicht te laten.

Witte kracht

De overheersende kleur is wit, waarmee de architecten aan twee wensen van de eigenaars hebben kunnen voldoen: om licht te krijgen en de ruimte visueel uit te breiden.

Verdeel zonder te delen

Het gebruik van twee verdiepingen heeft twee verschillende gebieden binnen dezelfde ruimte gecreëerd.

Verleden heden

De elektrische installatie werd volledig veranderd, maar een krullende kabel en porseleinen wandlampen werden gekozen om de vorige te herinneren.

Minder is meer

Het meubilair is minimalistisch en functioneel.

De keuken ervoor Optische illusie

"Om een ​​grotere amplitude in een zeer kleine badkamer te bereiken, hebben we ervoor gekozen om 10x10 keramische tegels te gebruiken die, in combinatie met de zwarte voeg, een optische illusie zonder schaal genereren," zeggen ze uit de studie.

douche

De kraan werd ook in zwart gekozen om volledig te worden geïntegreerd.

De badkamer eerder


Video: Albert Cuypstraat 214-II Amsterdam (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Doull

    Bedankt voor de tip, hoe kan ik je bedanken?

  2. Jackson

    Het is het daarmee eens

  3. Gujin

    Vraag me alsjeblieft waar ik erover kan lezen?

  4. Horus

    Ja nou ja! Stop!

  5. Humphrey

    Het is opmerkelijk, het nuttige stuk



Schrijf een bericht