Behulpzaam

Een minimalistisch appartement in Calpe

Een minimalistisch appartement in Calpe


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een klein appartement van 40 m², gelegen in de gemeente Calpe in Alicante, werd volledig getransformeerd na de tussenkomst van de architectenstudio V + M Arquitectos. Met een bevoorrecht uitzicht op de zee en de rots van Ifach, gaf de hoogte - een zesde verdieping - het licht en een aangenaam gevoel van openheid naar buiten dat moest worden verbeterd.

Het hoofddoel van de hervorming was het zoeken naar een eigentijdse, neutrale en tijdloze architectuur en eenvoudige lijnen in zowel afwerkingen als meubels, waarbij ruimtelijke continuïteit plaatsmaakte voor bevoorrechte opvattingen.

Hoe is het bereikt? Pablo Vázquez en Paola Manzana, V + M Arquitectos, waren duidelijk: minder is meer.

De indeling van de ruimtes is rationeel: een vierkante verdieping met een hoofd woon-eetkamer, met geïntegreerde mini-keuken. De hele sfeer strekt zich uit en verbindt met de buitenkant via een groot terras. Het appartement heeft ook twee compartimenten en privéruimtes, de hoofdslaapkamer en de badkamer.

Adverteren - Blijf lezen onder Ruimtelijke amplitude

De eerlijke stukken, de eenvoudige lijnen en het licht markeren dit project waarin de hoofdpersoon een centrale ruimte is die de woonkamer, de eetkamer en de keuken verwelkomt in een kleine ruimte maar met de hoogst mogelijke prestaties.

De salontafels zijn eenvoudig en laagbouw. De donkere vloer is het perfecte canvas voor de lege penseelstreken die het meubilair plaatst.

In de rij

De keuken is geprojecteerd in drie modules, met eenvoudige lijnen en geïntegreerde apparaten, in het wit.

De bank rust op de muur en tussen deze en de keuken een klaptafel. Uitgebreid is de eetkamer!

continuïteit

De ruimtes volgen elkaar op met nauwelijks visuele barrières en het licht leidt naar elke omgeving. Allemaal met dezelfde eenvoudige esthetiek.

Open keuken

De hervorming, ontworpen door V + M Arquitectos, omvat het creëren van een keuken die perfect in de woonkamer integreert. Zijn meubels moesten de algemene esthetische lijn behouden; Zwart en wit minimalisme.

Kraan Detail

Detail van de keukenkraan, afgeronde uitloop.

dan

Naast de keuken, een klaptafel als eetkamer, maar fungeert ook als een extra steunvlak.

Nog een uitzicht

Met de eettafel open en richting de keuken. Hoeveel comfort!

Eetkamer openen en sluiten

En nooit beter gezegd! Open en sluit omdat de eetkamer is opgelost met een klaptafel, gelegen tussen de keuken en de woonkamer, naast de bank. Het is ook een extra steunoppervlak dat essentieel is wanneer de keuken mini is.

De badkamer

De badkamer is ontworpen volgens de behoeften van de eigenaar, waardoor de meest functionele ruimte wordt herverdeeld.

De oude badkuip is vervangen door een douche en er is een nieuwe opslag- en wasruimte ingebouwd, beide achter een doorschijnende glazen scheidingswand, die de gebieden begrenst.

Coatings en spiegel

De gebruikte bekledingen zijn tweekleurige porseleinen tegels en een lopende spiegel op de gootsteen die op zijn beurt een ingebouwde opbergkast verbergt.

Lichtspel

Verlichting heeft altijd invloed op de decoratie.

In een verlaagd plafond, een indirect lineair licht dat helpt het visuele gevoel van amplitude te vergroten.

Noordse noten

Wat betreft het interieurontwerp van het appartement V + M Arquitectos, is gekozen voor een Scandinavische stijl waarin witte en neutrale kleuren zoals grijs overheersen, met als doel de helderheid van alle kamers te maximaliseren, de amplitude van ruimtes en een visueel gevoel van soberheid en elegantie overbrengen.

Decoratieve aanvullingen met zwarte en witte geometrische patronen zorgen voor het nodige contrast.

comfort

Premium comfort bij het beheer van de elementen van het appartement.


Video: Penthouse for sale in calpe port Spain Ref. ACA0004 (Mei 2022).