Opmerkingen

Een huidige stedelijke woning vol praktische ideeën

Een huidige stedelijke woning vol praktische ideeën


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De PIPA-studio voor interieurontwerp, gevormd door Paula Balboa en Beatriz Pinto, in samenwerking met Luisjaguilar Arquitectura, had de leiding over de renovatie van dit huis in Madrid, gevestigd in een gebouw uit de jaren 40.

VAN CASSETTE. Bij het ontwerp van de kamer heeft het Pipa Interior Design-team een ​​open haard met bio-ethanol ingebouwd, een ecologische en natuurlijke brandstof die geen enkele rookafvoer vereist. Een witte mond met rechte lijnen werd toegevoegd. Miriam Yeleq

De oorspronkelijke distributie reageerde op de klassieker van de oude verdiepingen van de wijk Salamanca: een keuken, een badkamer, twee woonkamers en een distributeur die leidde naar een slaapkamer. Het uitgangspunt was dan ook om de 100 m2 te reorganiseren.

DE SCHOORSTEEN IN. In de woonkamer werden twee klassieke lijnbanken met bekleding geplaatst door Nacho de la Vega: één in wit en één in donkerblauw fluweel. In het midden een smeedijzeren en marmeren tafel van Becara. De bijzettafels zijn van La Oca. Tapijt van Benuta. Miriam Yeleq

MEER COMFORTABELE RUIMTEN
Met de sloop van sommige scheidingswanden is de vloer volledig veranderd. Er werd besloten om een ​​van de kamers te elimineren om een ​​tweede slaapkamer te winnen en een deel van de distributeur werd afgestoten ten gunste van een andere badkamer. Zo heeft het huis na de werken nu een woonkamer, twee slaapkamers, de keuken en twee badkamers, naast een terras van 40 m2, waar een woonhoek is gecreëerd.

Op het terras is een gezellige hoek gecreëerd met een opvouwbare zonnebank omringd door verschillende verdiepingen van verschillende hoogtes. Miriam Yeleq

LICHT EN KLEUR
Het hervormingsproject heeft, naast het optimaliseren van de beschikbare meters, het huis meer helderheid gegeven. En toen ze een van de muren van de hoofdslaapkamer hakten, vonden ze een grote verrassing: er waren twee instapramen die logisch opengingen. Nadat de nieuwe distributie was gedefinieerd, waren de werkzaamheden gericht op het renoveren van zowel het timmerwerk als de coatings.

Het gotelé werd van de muren verwijderd en door het hele huis in een zeer zacht grijs geverfd, behalve in de eetkamer waar het met een donkerdere toon werd bespeeld om het van de woonkamer af te bakenen, waarmee het ruimte deelt. De originele parketvloer is bewaard gebleven,
dat alleen geschuurd en gelakt, in hal en slaapkamers; in de woonkamer werd het vervangen door een duidelijker podium, dat werd gecombineerd met een hoge witgelakte plint, net als de deuren.

MIX VAN STIJLEN. De eetkamermuur was in een andere kleur geschilderd dan de anderen: een donkergrijze tint die, naast het visueel definiëren van deze omgeving, helpt om de decoratie te verbeteren. De moderne plafondlamp contrasteert met het classicisme van de geërfde meubels, hoewel deze zijn bijgewerkt met een witte patina. Miriam Yeleq

KLASSIEKE UPDATE
Het interieurontwerp werd ook uitgevoerd door PIPA Interior Design, dat de geërfde meubels in klassieke stijl die de eigenaar had, wilde integreren in eigentijdse decoraties. Hoe? Naast de combinatie met stukken ontworpen door de studie van Paula Balboa en Beatriz Pinto, zoals het hoofdeinde en de nachtkastjes van de grote slaapkamer of het mondstuk van de open haard, werd gekozen voor een basis in witte en neutrale tinten, waarop penseelstreken van contrast in intense tonen.

HUIDIG EN HELDER. De keuken, ontworpen door Pipa Interior Design, werd volledig gerenoveerd en uitgerust. De glanzend witte laminaatkasten werden gecombineerd met een roze Silestone-aanrecht, wat zorgt voor het chromatische contrapunt. Het meubilair is van Bossia. Miriam Yeleq

Dankzij de harmonieuze mix van verschillende materialen, tinten en structuren werden serene en elegante omgevingen bereikt.

Met 100 m2 en L-vormige vloer was het lichtste gedeelte van het huis gereserveerd om de woonkamer te vinden, met toegang tot een prachtig terras dat langs de gevel loopt. De keuken en badkamers bevonden zich bij de ingang, waar een lange gang naar de twee slaapkamers begint. infographics SYMMETRISCH EFFECT De decoratie aan elke kant van het bed was identiek ingesteld, met een wit houten nachtkastje, PIPA Interior Design-ontwerp, een turquoise blauwe keramische vloerlamp, Better & Best, en een ronde spiegel, door Zara Home. Miriam Yeleq